Mededeling

Oude filmbeelden van Terschelling

Wij doen hierbij een oproep aan iedereen die nog oude filmbeelden op zolder heeft liggen. Wij zouden ze graag zien om te kijken of ze geschikt zijn om te bewaren, zodat ze gedigitaliseerd en gemonteerd kunnen worden tot een nieuwe historische film van Terschelling. Deze film wordt dan op de Stilendag weer vertoond. U krijgt uw films weer terug. U kunt hiervoor contact opnemen met schylgemynlantse@gmail.com

 

Terschelling films fon froeger

Martijn Schot heeft een Youtube kanaal, waarop hij al meer dan 150 films en video’s van Terschelling op verzameld heeft. Ook de films van de vereniging zelf,  die hij gedigitaliseerd heeft zijn hierop te vinden. 

YouTube Terschelling fon froeger

 

Terschelling in vroeger tijden

Al een aantal jaren bestaat op facebook de pagina Terschelling in vroeger tijden. Op deze pagina kunnen leden van deze pagina hun oude foto’s en verhalen delen met alle andere leden. 

Terschelling in vroeger tijden

 

De Mimmetaal

Een facebookgroep met het doel het levendig houden van de Terschellinger dialecten Schyllingers, Meslânzers en Aasters door gedichten, video’s verhalen en andere leuke relevante zaken met elkaar te delen. 

Facebook Mimmetaal

 

 

 

De Eindejaarsinloop 2013 van de Cultuurhistorische Vereniging Schylge myn Lântse, in samenwerking met museum ‘t Behouden Huys, welke gehouden is op zaterdag 28 en zondag 29 december 2013 in Ons Huis in de Torenstraat en in het Museum aan de Commandeurstraat op West-Terschelling heeft weer vele belangstellenden getrokken.

Te zien waren o.a. foto- en ansichtkaart verzamelingen, knipsel- en plakboeken, speciale expositie(s) en stamboominformatie.

Ook in het Museum werden diverse activiteiten georganiseerd. Er was zowel een liedjesarchief, van Jan van der Zee, als ook een fotoarchief aanwezig. Barbara Wagenaar-Doeksen haar fotoarchief bevat naast bekende oude foto`s diverse onbekende foto`s die zeer de moeite van het bekijken waard zijn. Diverse geïnteresseerde eilanders en gasten hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de foto`s te bekijken en waar mogelijk van de juiste gegevens te voorzien. Tevens heeft Richard van der Veen een Terschellinger sage voorgelezen.

Het bestuur van Schylge myn Lantse zal binnenkort zijn licht laten schijnen over de opzet van de eindejaar tentoonstelling van 2014. Het bestuur staat altijd open voor ideeën en suggesties die kunnen bijdragen aan het vernieuwen van de eindejaartentoonstelling.