Mededeling

Oude filmbeelden van Terschelling

Wij doen hierbij een oproep aan iedereen die nog oude filmbeelden op zolder heeft liggen. Wij zouden ze graag zien om te kijken of ze geschikt zijn om te bewaren, zodat ze gedigitaliseerd en gemonteerd kunnen worden tot een nieuwe historische film van Terschelling. Deze film wordt dan op de Stilendag weer vertoond. U krijgt uw films weer terug. U kunt hiervoor contact opnemen met schylgemynlantse@gmail.com

 

Terschelling films fon froeger

Martijn Schot heeft een Youtube kanaal, waarop hij al meer dan 150 films en video’s van Terschelling op verzameld heeft. Ook de films van de vereniging zelf,  die hij gedigitaliseerd heeft zijn hierop te vinden. 

YouTube Terschelling fon froeger

 

Terschelling in vroeger tijden

Al een aantal jaren bestaat op facebook de pagina Terschelling in vroeger tijden. Op deze pagina kunnen leden van deze pagina hun oude foto’s en verhalen delen met alle andere leden. 

Terschelling in vroeger tijden

 

De Mimmetaal

Een facebookgroep met het doel het levendig houden van de Terschellinger dialecten Schyllingers, Meslânzers en Aasters door gedichten, video’s verhalen en andere leuke relevante zaken met elkaar te delen. 

Facebook Mimmetaal

 

 

 

Dit jaar wordt na vele, vele jaren gebroken met de traditie van een tentoonstelling in de kerstvakantie.  Om als vereniging toch aanwezig te zijn in de kerstvakantie, staat Schylge myn Lântse met een kraam op de midwintermarkt in Midsland op 29 december. Daar worden onder meer historische filmpjes vertoond, er zijn enkele voorwerpen uit museum ’t Behouden Huys te zien waarvan naam en/of gebruik soms niet altijd bekend is en waarbij we uw hulp kunnen gebruiken, met een prijs voor degene die de beste oplossing aandraagt. Kortom, kom dus vooral gezellig langs bij de stand van Schylge myn Lântse en zie wat we nog meer te bieden hebben.In voorgaande jaren liet de Cultuur historische vereniging in die twee dagen de bezoekers zien waar de vereniging voor staat.