Mededeling

Oude filmbeelden van Terschelling

Wij doen hierbij een oproep aan iedereen die nog oude filmbeelden op zolder heeft liggen. Wij zouden ze graag zien om te kijken of ze geschikt zijn om te bewaren, zodat ze gedigitaliseerd en gemonteerd kunnen worden tot een nieuwe historische film van Terschelling. Deze film wordt dan op de Stilendag weer vertoond. U krijgt uw films weer terug. U kunt hiervoor contact opnemen met schylgemynlantse@gmail.com

 

Terschelling films fon froeger

Martijn Schot heeft een Youtube kanaal, waarop hij al meer dan 150 films en video’s van Terschelling op verzameld heeft. Ook de films van de vereniging zelf,  die hij gedigitaliseerd heeft zijn hierop te vinden. 

YouTube Terschelling fon froeger

 

Terschelling in vroeger tijden

Al een aantal jaren bestaat op facebook de pagina Terschelling in vroeger tijden. Op deze pagina kunnen leden van deze pagina hun oude foto’s en verhalen delen met alle andere leden. 

Terschelling in vroeger tijden

 

De Mimmetaal

Een facebookgroep met het doel het levendig houden van de Terschellinger dialecten Schyllingers, Meslânzers en Aasters door gedichten, video’s verhalen en andere leuke relevante zaken met elkaar te delen. 

Facebook Mimmetaal

 

 

 

Vier avonden lang werd het kemedystik Buuren in het Meslânzer dialect opgevoerd.

Het verhaal gaat over twee gezinnen, begin vorige eeuw, en de rivaliteit over een bijzondere munt waar beide vaders recht op menen te hebben. Uiteindelijk komt alles goed onder het motto “Beter een goede buur dan een verre vriend”.

De mooie aankleding van de acteurs en de decors, de verstaanbaarheid en het enthousiasme van de Meslânzer praatgroep, die hieraan vooraf gaand al een half jaar repeteerden, hebben er voor gezorgd dat het Meslânzer dialect weer eens flink onder de aandacht is gebracht.