Mededeling

Oude filmbeelden van Terschelling

Wij doen hierbij een oproep aan iedereen die nog oude filmbeelden op zolder heeft liggen. Wij zouden ze graag zien om te kijken of ze geschikt zijn om te bewaren, zodat ze gedigitaliseerd en gemonteerd kunnen worden tot een nieuwe historische film van Terschelling. Deze film wordt dan op de Stilendag weer vertoond. U krijgt uw films weer terug. U kunt hiervoor contact opnemen met schylgemynlantse@gmail.com

 

Terschelling films fon froeger

Martijn Schot heeft een Youtube kanaal, waarop hij al meer dan 150 films en video’s van Terschelling op verzameld heeft. Ook de films van de vereniging zelf,  die hij gedigitaliseerd heeft zijn hierop te vinden. 

YouTube Terschelling fon froeger

 

Terschelling in vroeger tijden

Al een aantal jaren bestaat op facebook de pagina Terschelling in vroeger tijden. Op deze pagina kunnen leden van deze pagina hun oude foto’s en verhalen delen met alle andere leden. 

Terschelling in vroeger tijden

 

De Mimmetaal

Een facebookgroep met het doel het levendig houden van de Terschellinger dialecten Schyllingers, Meslânzers en Aasters door gedichten, video’s verhalen en andere leuke relevante zaken met elkaar te delen. 

Facebook Mimmetaal

 

 

 

Op zondagmiddag 10 november 2013 heeft mevrouw Ineke Noordhoff een presentatie verzorgd voor Schylge myn Lântse. Mevrouw Noordhoff heeft zich verdiept in het historisch duingebruik op Terschelling en de wisselwerking tussen landschap, bescherming en de wisselwerking met het menselijk gebruik ervan. Hoe probeerde de Terschellinger samenleving te intensieve begrazing te voorkomen, zoals bij de historische vrije weide (oerol).

Voor de masterscriptie is op vrijdag 13 december 2013 in het gemeentehuis van Terschelling de Lutineprijs aan mevrouw Noordhoff uitgereikt.