Mededeling

Oude filmbeelden van Terschelling

Wij doen hierbij een oproep aan iedereen die nog oude filmbeelden op zolder heeft liggen. Wij zouden ze graag zien om te kijken of ze geschikt zijn om te bewaren, zodat ze gedigitaliseerd en gemonteerd kunnen worden tot een nieuwe historische film van Terschelling. Deze film wordt dan op de Stilendag weer vertoond. U krijgt uw films weer terug. U kunt hiervoor contact opnemen met schylgemynlantse@gmail.com

 

Terschelling films fon froeger

Martijn Schot heeft een Youtube kanaal, waarop hij al meer dan 150 films en video’s van Terschelling op verzameld heeft. Ook de films van de vereniging zelf,  die hij gedigitaliseerd heeft zijn hierop te vinden. 

YouTube Terschelling fon froeger

 

Terschelling in vroeger tijden

Al een aantal jaren bestaat op facebook de pagina Terschelling in vroeger tijden. Op deze pagina kunnen leden van deze pagina hun oude foto’s en verhalen delen met alle andere leden. 

Terschelling in vroeger tijden

 

De Mimmetaal

Een facebookgroep met het doel het levendig houden van de Terschellinger dialecten Schyllingers, Meslânzers en Aasters door gedichten, video’s verhalen en andere leuke relevante zaken met elkaar te delen. 

Facebook Mimmetaal

 

 

 

De Aaster Joonpraters zijn al sinds vorig jaar september druk doende met het instuderen van een spannend en bij vlagen hilarisch toneelstuk, vol verrassende wendingen. Uiteraard wordt deze komische thriller in het Aasters
opgevoerd maar geen nood: de voorstelling wordt zo duidelijk en helder weergegeven dat het voor iedereen te begrijpen zal zijn. De meest moeilijke woorden staan ook nog eens in een woordenlijst bij het programma.
De voorstellingen zijn op donderdagavond 19 maart, vrijdagavond 20 maart, zaterdagavond 21 maart en maandagmiddag 23 maart. Aanvang 20.00 uur en maandagmiddag aanvang 14.30 uur in de Stoek, Hoorn.
Voorverkoop van kaarten bij Ben van Alles in Hoorn, Fotostudio Hart en Kamstra in Midsland en Tabakspeciaalzaak Sijpie op West.