Hét archeologie project van Terschelling ‘CARE Schylge’ gaat van start

In de zomers van 2023 tot 2028 gaat de Universiteit van Amsterdam samen met studenten én eilanders archeologisch onderzoek op het eiland uitvoeren. Tijdens CARE Schylge gaan we de tot nu toe onbekende geschiedenis van het eiland ontdekken. Met lezingen, boringen, surveys, metaaldetectie, proefputjes en zelfs drones proberen we alle geheimen te ontrafelen. Zo gaan we op zoek naar de eerste Brandaris, het kasteel van Aremberg, de verdwenen dorpen Wolmerum, Hierum, Allum, Stortum en nog veel meer.

CARE Schylge is een gemeenschapsarcheologie project over Terschelling samen met Terschellingers. Een mix van jong, oud, eilanders, mensen van de vaste wal, buitenlandse studenten, de universiteit, archeologen met specialismen én de archeologische praktijk. Foto: careschylge.nl

Woon je op Terschelling en wil je meedoen?

Woon je op Terschelling en wil je meedoen? Kijk dan op onze gloednieuwe website careschylge.nl! Bij grote belangstelling geldt de volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij!  

Vanaf eind december heeft Schylge myn Lântse meegedacht aan het voorbereiden van het meerjarige archeologie project op Terschelling. Een vooraankondiging staat in het boekje van S.m.l., voorjaar 2023, pagina 3.

Er is meer informatie over het project! Het project duurt dit jaar van 12 juni t/m 7 juli. Van 12 t/m 16 juni bestaat het project ‘CARE Schylge’ uit lezingen over onder andere het landschap en de historie van Terschelling die op de Universiteit van Amsterdam worden gepresenteerd. Deze lezingen worden digitaal gemaakt, zodat ze online beschikbaar zijn.

Volg het project ook op Instagram en Facebook