Bekijk het toneelstuk van de Aaster Joonpraters

In het voorjaar van 2023 hebben we kunnen genieten van het toneelstuk van de Aaster Joonpraters “Yn ‘e Snee”. Het verhaal ging over een aantal Terschellingers die ingesneeuwd raakten in een geïsoleerd hotel in Zwitserland, daar maakten ze griezelige taferelen mee. Het stuk is op drie avonden en een middag opgevoerd, alle voorstellingen waren in de voorverkoop in een mum van tijd uitverkocht. Het waren gezellige avonden in Dorpshuis De Stoek in Hoorn en het was een geweldige prestatie van de leden van de toneelverenging en hun begeleiders. Petje af!

Toneelstuk bewaard voor de volgende generaties

In aanloop naar de uitvoeringen was het idee ontstaan de voorstelling op beeld vast te leggen om daarmee het toneelstuk ook te bewaren voor volgende generaties. Door financiële bijdragen van Schylge myn Lântse en Jaap Bos, en een eenmalige subsidie van de Gemeente Terschelling is dat gelukt. Het toneelstuk is door de crew van Terschelling TV op beeld gezet.

Nadat de leden van de Aaster Joonpraters de film tijdens een gezellige avond gezamenlijk hebben bekeken is het nu tijd om de film openbaar te maken en kunnen jullie de beelden nog eens rustig bekijken en genieten van het gesproken dialect; het Aasters en een beetje Westers.

Veel kijkplezier.

Link naar de film:  https://youtu.be/viHGOOydmqM