Op zoek naar het werk van Jan Deodatus

De kinderen van de bekende eilander kunstenaar Jan Deodatus (1914-1986) zijn op zoek naar kunstwerken van hun vader, die tot zijn overlijden op het Kooihuis in Hoorn woonde en werkte. Foto’s van de werken en achtergrondverhalen over de kunstenaar zullen in de toekomst in een catalogus en op een website terug te vinden zijn.

Gravure Deodatus van de kerk te Hoorn. Bron: wikimedia

Beeldmateriaal van zijn werk

Jan Deodatus verkocht het beste van zijn werk, onder andere in zijn expositieruimte aan huis op de Kooiweg te Hoorn op Terschelling. Van sommige schilderijen heeft hij destijds foto’s gemaakt, maar die zijn inmiddels behoorlijk verbleekt. Wij, zijn kinderen, willen zijn werk inventariseren middels een totaal overzicht van zijn werken. Zodat dit in de toekomst geraadpleegd kan worden. Naar aanleiding van een paar oproepen vanaf april 2019 waren vele bezitters van werk zo vriendelijk om foto’s en gegevens op te sturen!

Ook als u misschien thuis een werk van hem heeft staan of hangen, dan is onze vraag of wij daar een foto van kunnen krijgen, met vermelding van de datering en zo mogelijk het (op de achterkant) vermelde nummer van het schilderij, zodat de foto aan het bestand kan worden toegevoegd. Ook anecdotes over hem zijn zeer welkom!

Op de site jandeodatus.nl ziet u een selectie van de werken die inmiddels zijn verzameld.

Cateleyne en Floris Deodatus, deodatus@hetzeezand.nl